24 Eylül 2017 Pazar

Yeme İçme İşleri

Önce Malzeme
Aslında herşey çok basit.

Ekmeklerimiz ekmeğe gereken saygıyı gösteren Erman Girgin (Bröd), Thomas Fellows (Tom’s Bread), Cağlar Kipçak (Akali) ve Öner Usta (Tarihi Alsancak Gevrek Fırını) gibi zanaatkarlardan.

Peynirlerimiz Edip Tepeli Peynircilik, Rani Çiftliği, Miralem Peynirleri ve Anadolu’da iyi peynir yapmaya ısrarla devam eden küçük üreticilerden.

Şarküteri ve soslarımızı çoğunlukla kendimiz hazırlıyoruz. Zaman zaman da alanında uzman üreticilerden tedarik ediyoruz.

Biraz klişe olacak ama kötü olan hiçbirşeyi tüketmiyoruz, durum böyle olunca size sunmuyoruz.

Tüm bunları etkinliklerimizde gözünüzün önünde birleştiriyor ve aynı özenle üretildiğinden emin olduğumuz içeceklerle eşleştiriyoruz. Bunu yaparken kendi bilgimiz yetmediğinde kolaya kaçmıyoruz. Alanında en iyi olan bira sömeliyesi, barista/kavurucu, çay harmancısı ya da su uzmanı dostlarımıza danışıp doğru tatları eşleştirdiğimizden emin oluyoruz.

Güzel mekan, iyi müzik ve samimi insanlar da olunca etkinliklerimiz benzersiz deneyimlere dönüşüyor.

Aslında herşey çok basit.

Özenince güzel oluyor.

Yeme İçme İşleri kendilerini bu sözlerle tanıtıyor. Birçok etkinlikte onları görmeniz mümkün... Bu konuda çok başarılılar... Geçen sene Crate and Barrel'in Dünya Kahve Günü etkiliğinde tanışmıştım onlarla..
İstanbul Coffee Festival'e Pikan Cevizi Ezmesi ile katıldılar, enfesti :)
Alican Akdemir'in Türkiye'nin ilk Su Someliyesi (Water Sommelier) olduğunu biliyor muydunuz? Dün 'Su Kültürü ve Suyun Tadı' adlı seminerini verdi... Dünyadaki su kaynakları hakkında tadım ve bilgisine sahip ve kendisi iyi bir gurme... Detaylı okumanız için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder