30 Eylül 2018 Pazar

Kahvenin çekirdekten fincana doğal yolculuğu Nescafé ile İstanbul Coffee Festival’deydi

Nescafé, kahvenin birleştirici gücüyle 5 yıldır kahve tutkunları için cazibe merkezi haline gelen İstanbul Coffee Festival’de bu yıl da yerini aldı. Kahvenin çekirdekten fincana doğal yolculuğunun ve sürdürülebilirlik çalışmalarının keyifli etkinliklerle aktarıldığı standıyla kahveseverlerin ilgi odağı olan Nescafé aynı zamanda SCA Barista Şampiyonası’nın kahve çekirdeği sponsorluğunu üstlendi.
İstanbul Coffee Festival, 20-23 Eylül tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta kahveseverleri ağırladı. Nescafé de festivalde yerini alarak kahvenin çekirdekten fincana doğal yolculuğunu ve kahve keyfinin nesiller boyu sürdürülebilirliği için yürüttüğü çalışmaları katılımcılarla paylaştı.
Festival sırasında “Çekirdekten Fincana Kahvenin Hikayesi” belgeselini hazırlayan Coşkun Aral’ın kahvenin üretim sürecini yakından izlediği Meksika çekimlerine ilişkin detayları paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Dileyenler QR kod Youtube’dan belgeseli izleme fırsatına da sahip oldu.
Nescafé standı dört gün boyunca pek çok keyifli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Genç ve yetenekli baristaların hem göze hem damağa hitap eden kahve denemeleri yaptığı yarışmalar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Yarışmaların kazananlarına üzerlerinde kendi isimlerinin bulunduğu barista kitleri hediye edildi.
Meksika müzisyenleri ve dansçılarının gösterileriyle renklenen festivalde Nescafé standını ziyaret edenler yerel Meksika kıyafetleriyle fotoğraf çektirme şansına sahip oldu. Kum sanatçısı Oğuz Kızıklı’nın Nescafé kullanarak gerçekleştirdiği yaratıcı çalışmalar da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Nescafé dört gün süren festival boyunca yenilikçi kahve makine sistemi Nescafé Dolce Gusto’yu kahveseverlerle buluşturdu. Standı ziyaret edenler ev dışı tüketim noktaları için geliştilen Nescafé Milano profesyonel kahve çözümlerini de deneyimleme fırsatı buldular. Özellikle yağmur ormanları birliği sertifikasına sahip NESCAFÉ Superiore çekirdek kahve ile yapılan buzlu kahveler tüketilciler tarafından beğeni ile karşılandı. Ayrıca tüketiciler, Nestlé Professional baristaları eşliğinde Latte Art’lı kahve hazırlama tekniklerini öğrenip deneyimleme fırsatına sahip oldular.
SCA Barista Şampiyonası’nın kahve çekirdekleri Nescafé’den

Nescafé, İstanbul Coffee Festival kapsamında SCA-Speciality Coffee Association (Nitelikli Kahve Birliği) tarafından Dünya Barista Şampiyonası’nın Türkiye ayağı için düzenlenen Barista Şampiyonası’nın kavurma ve Latte Art kahve çekirdeği sponsorluğunu da üstlendi. Şampiyona boyunca farklı kategorilerde hazırlanan deneysel ve uzmanlık gerektiren kahvelerde Nescafé’nin özenle seçtiği kahveler ve aynı zamanda NESCAFÉ Superiore çekirdek kahvesi de kullanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder