11 Şubat 2017 Cumartesi

Kitchenette Sevgililer Günü’ne Özel Olarak Hazırladığı Angel & Devil Cake ile Akılları Baştan Alacak!

Dünya mutfaklarının farklı lezzetlerini, kendi mutfağının sırlarıyla birleştiren ve ev rahatlığını modern çizgilerle harmanlayarak misafirlerini ağırlayan Kitchenette, bu yıl da Sevgililer Günü’nde misafirlerini şaşırtmaya devam ediyor.
Türkiye’nin  yaratıcı şefleri arasında yer alan Hazer Amani’nin yorumları ile yenilenen menünün yanı sıra Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan romantik pastalar da oldukça iddialı.
Kitchenette, Sevgililer Günü sürprizi olan Angel & Devil Cake için ilhamını menüsündeki Devil’s Food Cake’ten alıyor. En büyük aşkların karşı kutupların birbirini çekmesiyle yaşandığını düşüncesinden yola çıkan Kitchenette, bitter çikolatalı Devil’s Food Cake’i, yanında sunduğu lezzetlerle taçlandırarak 14 Şubat’a özel bir sunumla misafirlerine sunacak.

Angel & Devil Cake’teki bitter çikolatalı pastaya; pancarlı biscotti kırıntıları, vanilyalı dondurma ve pişmaniye eşlik ediyor. Bu özel Sevgililer Günü lezzetine ilham veren Devil’s Food Cake ise ismini içindeki yoğun bitter çikolata kreması ve çikolatalı ve pancarlı kekin koyu kırmızıya çalan renginden alıyor.

Kitchenette menüsünün bir diğer sevilen tatlılarından Red Velvet Cake meyveli kekin lezzetini, kayısı püresinin ekşi ve tatlı tadıyla birleştiriyor. Red Velvet Cake’in ateş kırmızısı ve yumuşacık pandispanya katmanlarının arasındaki kayısı püresini ise kar beyazı, vanilyalı mascarpone kreması tamamlıyor. Bu özel tatlının kırmızı renginin Kitchenette’in ünlü kırmızısıyla uyum taşımasıysa büyük bir tesadüf! 1960’ların ABD’sinde, kekler renklerinin güzel olması ve de taze ve yumuşak kalmaları adına pancar suyu ve püresiyle hazırlanırmış. Yıllardır süregiden bu gelenek, romantik anların en sevilen pastalarından biri olan Red Velvet Cake’i tatlı efsaneleri arasına sokmayı başarmış.

“Birlikte Daha Lezzetli” sloganı ile menüsünü yenileyen Kitchenette önümüzdeki dönemlerde de sürpriz lezzetlerle konuklarını şaşırtmaya devam edecek.
Hazer Amani hakkında
Hazer Amani’nin şeflik macerası çok küçükken, annesinin mutfağında başladı. Annesinin tariflerini değiştirerek farklı lezzetler peşinde koşarken, mutfağın pek çok püf noktasını deneme yanılma yöntemiyle keşfetti. Ruhundaki bu merak onu dünyanın farklı köşelerine taşıdıktan sonra bugün olduğu noktaya getirdi.

Hazer  Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. ODTÜ’de sosyoloji okuduktan sonra her şeyi bırakarak mutfağa olan tutkusunun peşinden gitti ve kendisini Güney Afrika’da buldu ve Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Cape Town’da Cordon Bleu Sillwood School of Cookery’de aşçılık eğitimi alırken Güney Afrika’nın özgün mutfağını keşfetti. Güney Afrika mutfağına dair deneyimini ailesindeki Türk ve İran mutfak kültürü esintileriyle birleştirdi. Dünyanın en prestijli şeflik diploması olan Le Cordon Bleu Grand Diplome’yi alarak yeteneğini uluslararası standartlara da taşıdı. Güney Afrika’daki eğitimi ve macerası sonunda en iyi restoran ve otellerde Executive Chef olarak çalıştı ve yeteneğiyle tutkusunu, ustalık, deneyim ve kültür ile harmanladı. Amani, Güney Afrika’da ayrıca Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yapımı da okudu.

Edindiği tecrübe ve birikimi doğduğu topraklara taşımaya karar veren Amani, 2009 yılında Türkiye’ye döndü. ilk senesinde "En Yaratıcı Şef" ödülüne layık görüldü. 2013’te Unilever Türkiye’ye katılarak Unilever Türkiye Şefi olarak çalıştı. 2016 yılından itibaren tüm Kitchenette’lerin Mutfağından Sorumlu Şef olarak d.ream ailesine katıldı.

Mutfakta yalınlığı ve özgünlüğü hedefleyen Amani’nin dünyanın farklı kıtalarından edindiği mutfak kültürlerini bir araya getirerek ortaya çıkardığı yemekler, merakın ve cesaretin özünü taşıyor. Annesinin mutfağındaki çocuk ruhunu ve merakını hiç kaybetmeyen Amani, hala farklı tatlar yakalamanın peşinde koşuyor.
Kitchenette hakkında
Dünya mutfaklarından farklı lezzetleri, kendi fırınından çıkan taze ekmek çeşitleri, modern ve samimi dekorasyonuyla birleştiren Kitchenette, tüm lezzetlerini büyük bir özenle hazırlıyor.

Misafirlerine olduğu kadar kendi çalışanlarına da değer veren Kitchenette; kalitesi, eşsiz sunumu ve servis anlayışıyla kurulduğu ilk günden bu yana 11. yılında da hizmet vermeye devam ediyor.

Misafirlerine her zaman en iyisini sunmayı ilke edinmiş olan Kitchenette’in, İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Bakü ve Moskova olmak üzere toplamda 16 şubesi bulunuyor.
 http://www.kitchenette.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder