8 Haziran 2017 Perşembe

Çikolata Al, Cerebral Palsy’lilere Destek Ol

KAHVE DÜNYASI’NDAN “İYİLİK DOLU ÇİKOLATA” AL, CEREBRAL PALSY’LİLERE SENİN DE KATKIN OLSUN
Cerebral Palsy’li çocukların ihtiyaç duydukları eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na Kahve Dünyası’nın tüm şube ve sanal mağazasında bulunan “İyilik Dolu Çikolata” kutularından satın alarak destek olabilirsiniz. Kahve Dünyası her bir İyilik Dolu Çikolata için Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunuyor.
Duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy çocukluk döneminde en yaygın görülen fiziki engellik durumu olarak karşımıza çıkıyor. Cerebral Palsy; doğum öncesinde, sırasında veya bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. CP ilerleyici değil, ancak hayat boyu özel eğitim ve rehabilitasyon gerektiriyor. Dünya üzerinde 17 milyon insanda görülmekte olan Cerebral Palsy, yüksek ateşten oksijen yetmezliğine kadar birçok farklı sebeple meydana gelebiliyor.  Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li çocuk dünyaya geliyor. Cerebral Palsy ile ilgili geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSCV) bugüne kadar 20 binden fazla çocuğa eğitim ve rehabilitasyon desteği verdi.
Sosyal medyada İyilik Dolu Çikolata ile çekilen fotoğrafların #iyilikdolucikolata etiketiyle paylaşılmasıyla kampanyaya destek sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan TSÇV; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder