Dünya
mutfaklarının farklı lezzetlerini, kendi mutfağının sırlarıyla birleştiren ve
ev rahatlığını modern çizgilerle harmanlayarak misafirlerini ağırlayan
Kitchenette, bu yıl da Sevgililer Günü’nde misafirlerini şaşırtmaya devam
ediyor.
Türkiye’nin
yaratıcı şefleri arasında yer alan Hazer Amani’nin yorumları ile
yenilenen menünün yanı sıra Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan romantik
pastalar da oldukça iddialı.
Kitchenette,
Sevgililer Günü sürprizi olan Angel
& Devil Cake için ilhamını menüsündeki Devil’s Food Cake’ten alıyor. En
büyük aşkların karşı kutupların birbirini çekmesiyle yaşandığını düşüncesinden
yola çıkan Kitchenette, bitter çikolatalı Devil’s Food Cake’i, yanında sunduğu
lezzetlerle taçlandırarak 14 Şubat’a özel bir sunumla misafirlerine sunacak.
Angel
& Devil Cake’teki bitter çikolatalı pastaya; pancarlı biscotti kırıntıları,
vanilyalı dondurma ve pişmaniye eşlik ediyor. Bu özel Sevgililer Günü lezzetine
ilham veren Devil’s Food Cake ise ismini içindeki yoğun bitter çikolata kreması
ve çikolatalı ve pancarlı kekin koyu kırmızıya çalan renginden alıyor.
Kitchenette
menüsünün bir diğer sevilen tatlılarından Red Velvet Cake meyveli kekin
lezzetini, kayısı püresinin ekşi ve tatlı tadıyla birleştiriyor. Red Velvet
Cake’in ateş kırmızısı ve yumuşacık pandispanya katmanlarının arasındaki kayısı
püresini ise kar beyazı, vanilyalı mascarpone kreması tamamlıyor. Bu özel
tatlının kırmızı renginin Kitchenette’in ünlü kırmızısıyla uyum taşımasıysa
büyük bir tesadüf! 1960’ların ABD’sinde, kekler renklerinin güzel olması ve de
taze ve yumuşak kalmaları adına pancar suyu ve püresiyle hazırlanırmış.
Yıllardır süregiden bu gelenek, romantik anların en sevilen pastalarından biri
olan Red Velvet Cake’i tatlı efsaneleri arasına sokmayı başarmış.
“Birlikte
Daha Lezzetli” sloganı ile menüsünü yenileyen
Kitchenette önümüzdeki dönemlerde de sürpriz lezzetlerle konuklarını şaşırtmaya
devam edecek.
Hazer
Amani hakkında
Hazer
Amani’nin şeflik macerası çok küçükken, annesinin mutfağında başladı. Annesinin
tariflerini değiştirerek farklı lezzetler peşinde koşarken, mutfağın pek çok
püf noktasını deneme yanılma yöntemiyle keşfetti. Ruhundaki bu merak onu
dünyanın farklı köşelerine taşıdıktan sonra bugün olduğu noktaya getirdi.
Hazer
Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. ODTÜ’de sosyoloji
okuduktan sonra her şeyi bırakarak mutfağa olan tutkusunun peşinden gitti ve
kendisini Güney Afrika’da buldu ve Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.
Cape
Town’da Cordon Bleu Sillwood School of Cookery’de aşçılık eğitimi alırken Güney
Afrika’nın özgün mutfağını keşfetti. Güney Afrika mutfağına dair deneyimini
ailesindeki Türk ve İran mutfak kültürü esintileriyle birleştirdi. Dünyanın en
prestijli şeflik diploması olan Le Cordon Bleu Grand Diplome’yi alarak
yeteneğini uluslararası standartlara da taşıdı. Güney Afrika’daki eğitimi ve
macerası sonunda en iyi restoran ve otellerde Executive Chef olarak çalıştı ve
yeteneğiyle tutkusunu, ustalık, deneyim ve kültür ile harmanladı. Amani, Güney
Afrika’da ayrıca Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları
ve şarap yapımı da okudu.
Edindiği
tecrübe ve birikimi doğduğu topraklara taşımaya karar veren Amani, 2009 yılında
Türkiye’ye döndü. ilk senesinde "En Yaratıcı Şef" ödülüne layık
görüldü. 2013’te Unilever Türkiye’ye katılarak Unilever Türkiye Şefi olarak
çalıştı. 2016 yılından itibaren tüm Kitchenette’lerin Mutfağından Sorumlu Şef
olarak d.ream ailesine katıldı.
Mutfakta
yalınlığı ve özgünlüğü hedefleyen Amani’nin dünyanın farklı kıtalarından
edindiği mutfak kültürlerini bir araya getirerek ortaya çıkardığı yemekler,
merakın ve cesaretin özünü taşıyor. Annesinin mutfağındaki çocuk ruhunu ve
merakını hiç kaybetmeyen Amani, hala farklı tatlar yakalamanın peşinde koşuyor.
Kitchenette hakkında
Dünya
mutfaklarından farklı lezzetleri, kendi fırınından çıkan taze ekmek çeşitleri,
modern ve samimi dekorasyonuyla birleştiren Kitchenette, tüm lezzetlerini büyük
bir özenle hazırlıyor.
Misafirlerine
olduğu kadar kendi çalışanlarına da değer veren Kitchenette; kalitesi, eşsiz
sunumu ve servis anlayışıyla kurulduğu ilk günden bu yana 11. yılında da hizmet
vermeye devam ediyor.
Misafirlerine
her zaman en iyisini sunmayı ilke edinmiş olan Kitchenette’in, İstanbul,
Ankara, İzmir, Bodrum, Bakü ve Moskova olmak üzere toplamda 16 şubesi
bulunuyor.
http://www.kitchenette.com.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder