BTA ve Kronotrop’un
yaptığı işbirliği, Atatürk Havalimanı’na yeni bir coffee bar kazandırdı
Kronotrop
ile üçüncü dalga kahve akımı Atatürk Havalimanı’nı sardı!
Yiyecek
- içecek sektörünün önde gelen markalarından BTA ile İstanbul Yiyecek İçecek yaptığı
işbirliği sonucunda, nitelikli kahve
akımının öncülerinden olan Kronotrop, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde
açıldı.
Kahve dünyasında üçüncü dalga adı verilen döneme damgasını vuran
Kronotrop, "az ve kendi yerinde kavurduğu" kahve çekirdeklerini,
dünyanın dört bir köşesindeki özel çiftliklerden büyük bir titizlikle seçerek kahve
severlerin kalbini fethediyor.
Hasat dönemleriyle bağlantılı olarak dönemsel değişiklik gösteren 15’e
yakın kahve çeşidinin yanı sıra kültürümüzün bir parçası olan Türk kahvesiyle de
hizmet veren Kronotrop, geniş ürün gamında nitelikli kahvelerin verdiği keyif
duygusunu katlayacak sandviç, tatlı çeşitleri ve lezzet dolu paketli ürünlere
de yer veriyor.
BTA’nın Kronotrop ile gerçekleştirdiği bu işbirliğine ilişkin konuşan
BTA İcra Kurulu Başkanı Saadettin
Cesur, “BTA olarak önceliğimiz her zaman misafirlerimiz. Son dönemde tüm
dünyayı etkisi altına alan üçüncü dalga kahve akımına verdiğimiz önem nedeniyle
Kronotrop ile çalışmayı tercih ettik. Kronotrop’un en kaliteli çekirdeklerden
oluşturduğu butik üretim kahvelerine, özenle hazırlanan ürünlerimizle eşlik
edeceğiz.” derken Kronotrop markasının sahibi Mehmet Gürs, nitelikli kahveye
olan ilgileri sonucu, BTA ile ocak ayında horeca kahve işbirliğimiz başladı.
Kronotrop’u ilk kez dış hatlarda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sürecin
birçok projede güçlü bir şekilde büyüyeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
TAV
Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus,
Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 17
havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil
kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda
yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin
üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü
seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 350’yi aşan noktada sunuyor.
BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde
Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor.
Cakes & Bakes bugün ayda 7 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca
ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 2.500 aktif
reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton
lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004’ten, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda
ise 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO
9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış
bulunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder