26 Ekim 2015 Pazartesi

Starbucks Reserve™

Starbucks Reserve İstanbul Coffee Festival'de kahvenin dalından toplanmasından kavrulmasına kadar geçirdiği tüm aşamaları özel standında anlattı. Dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinden hazırladığı kahvelerle ağırladı kahseverleri. 
Dünyada nadir bulunan kahve çekirdekleri Reserve™ kahveler için özel olarak kurulan Seattle'daki kavurma tesisinde kavruluyor ve Clover makinesinin yanısıra Pour Cover ve Coffee Press gibi yöntemlerle demlenerek ikram ediliyor... 




Ben hem Peru Bagua Grande (Kuelap: Bulutlardan gelen) ve hem Etiyopya Yirgacheffe Kochere kahvelerini denedim. Peru Bagua Grande çiçek aromaları, limon şekeri ve pastacı çikolatası lezzetleri almak mümkün. Etiyopya Yirgacheffe Kochere ise kırmızı meyve, limon ve zencefilli şeker aroması içeriyor. Benim Reserve'deki favorim Etiyopya oldu. Kahveyi içerken kahvenin ağızda patlaması, limon yermiş gibi bir his vermesine on yıldız verdim. Verdiği bilgilerle Nişantaşı çalışanı Özge'ye teşekkür ederim. Ve tabii ki kahveyi hazırlarken süreci keyifle anlatan İlhan'a da teşekkür ederim. 
Starbucks Reserve™ Nişantaşı'nda ve yakında Koşuyolu şubesi de Reserve olacak. Dört lokasyon daha var, ama nereler olacak henüz belli değil... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder