dsm group tarafından ikinci kez organize
edilen ve Türkiye’nin lider markası Paşabahçe’nin ana
sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Coffee Festival, kahveye gönül vermiş ve nitelikli kahve tüketmeyi tercih eden, nitelikli yaşam
felsefesini hayatının her alanına yerleştiren 160 firmanın katılımıyla
Haydarpaşa Garı’nda başladı. 4 gün sürecek festivale biletli olarak 24 binin
üzerinde katılımcı bekleniyor.
Geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en büyük ikinci kahve
festivali olarak büyük bir başarıya imza atan İstanbul Coffee Festival, 22-25
Ekim tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda devam ederken, açılış gününde büyük
bir ilgiyle karşılandı. Biletlerin tamamının satıldığı festivalde, kapıda uzun
kuyruklar oluştu. 3. Dalga kahve akımı temsilcilerinin tüketicilerle buluştuğu etkinlikte her çeşit kahvenin yanı sıra
resimden müziğe heykelden tasarım ürünlere kadar pek çok yan alan da festivale
renk kattı.
Festival Kurucusu ve dsm group Ajans Başkanı Alper
Sesli, açılış konuşmasında; “Yüzyıllardır bu
toprakların ayrılmaz bir parçası olan kahveyi tüm bileşenleriyle bu yıl da bir
araya getirmek bizim için çok önemliydi. Üstelik Haydarpaşa Garı gibi büyülü
bir mekanın dört gün boyunca buram buram kahve kokması, geçen yıl olduğu gibi
bu yıl da misafirlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Ülkemizde gittikçe
büyüyen kahve tutkusu her geçen yıl daha da artıyor. 5000 yıllık geçmişi olan,
kardeşçe büyüdüğümüz bu topraklarda; ’40 yıl hatırı’ olan bir içeceği sahipleniyoruz.
Bizler iyi kahve içmeyi hak ediyoruz, keyifli bir festival olsun” dedi.
Biletler Tükendi
İlk günde, İstanbul Coffee Festival’e ilgi yoğundu. Ziyaretçiler Haydarpaşa
Garı’nda 6 bin metre kare alan üzerine kurulan 160 markanın stantlarından diledikleri
kahveleri tadıp, yararlı bilgiler edinirken iki ayrı seansta düzenlenen
workshop ve seminerlere ise ilgi büyüktü. ‘Evde Kahve Demleme Teknikleri’ en
çok merak edilen konular arasındaydı. Mehmet Gürs ‘Nitelikli Türk Kahvesi
Mümkün Mü?’nün yanıtını ararken, Çetin Güner ‘Evde Espresso ve Latte Nasıl
Yapılır?’ı anlattı. Sarper Sesli ise Pulman Tren Sohbetleri’nde ‘Afrika, Macera
ve Kahve’ üzerine kahve çekirdeklerinin yetişmesinden bardaklarımızdaki kahve
olana kadar yaşadığı serüveni paylaştı.
Profesyoneller Workshop Alanı ise İstanbul Coffee Festival’in üst
düzey eğitici seminerlerine ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde Gabriel Dunn ‘Cupping’in (Kahve Tadımı)
cafe piyasasındaki önemini tartışırken, ikinci seansta Nordic Approach Kurucusu Morten Wennersgaard aynı konuya kendi
bakış açısıyla yaklaştı.
Birinci günü geride bırakan İstanbul Coffee Festival, Haydarpaşa
Garı’nı buram buram kahve kokuturken, Pazar gününe kadar kahve severleri
ağırlamaya devam edecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder