17 Ağustos 2015 Pazartesi

Kapadokya 3. gün

Derinkuyu Yeraltı Şehri dünyanın en büyük yeraltı şehri. 8 katlı. Ne zaman yapıldığı bilinmemekle beraber Romalıların yaşadığı biliniyor.. İçerisinde kiliseler, havalandırma bacaları, depolar, oturma salonları, odalar, kuyular, yemekhaneler ve şarap yapım odaları var.. Diğer yeraltı şehirlerinden farklı olarak misyoner okulu, günah çıkartma yeri ve vaftiz havuzu da var. Ayrıca tehlike anında düşman girişini engellemek için sürgü taşları mevcut..
Ihlara Vadisi, Hasandağı lavlarının Melendiz Çayı'nın aşındırmasıyla oluşmuş kanyon görünümlü vadi.. 14 km boyunca yürüyorsunuz. Ihlara Vadisi Selime ile son buluyor, yürüdüğünüz yol boyunca kayalara oyulmuş yüzlerce manastır, barınak ve mezara rastlıyorsunuz.. ayrıca yüzlerce sinek size eşlik ediyor :)

 Ağaçaltı Kilisesi



Selime Manastırı, bölgede yaşayan Ortodoks inancına sahip kişiler için yapılmış bir manastır ve din adamları da burada yetiştirilmiş..

Avanos taşı olarak da biliniyor Oniks taşı.. Kapadokya turuna gelmiş turistelere Oniks Atölyeleri de gezdiriliyor, Siyah oniks taşı takıda kullanılırken _daha değerli olduğu için_ bej renkli damarlı olanlar dekorasyonda tercih ediliyor. Hediyelik eşya dükkanlarında da bunu görebiliyorsunuz.




Bu atölyelerde turun sonunda bir soru soruluyor bu soruya doğru cevabı verirseniz yapılan küçük yumurta sizin oluyor.. Şansa bak ki soruyu bildim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder