15 Aralık 2013 Pazar

Pedrini ile Espresso Con Panna





Pazar sabahlarımızın kahvaltıdan sonraki en muazzam kahvesi Espresso Con Panna çok kolay yapılıyor..
Pedrini espresso cezvesini internetten almıştım. İtalyan bir marka. Şimdilerde rastlamıyorum satışına, ama her yerde var bu cezvelerden artık.. Kapsül ile makineyle yaptığınız  espresso daha kıvamlı olur, çünkü suyla teması azdır ve basınçla hazırlanır. Tabii cezveyle bu kıvamı alamıyorsunuz. Üç parçadan oluşuyor: Üst hazne, su haznesi ve kahve filtresi.. Su haznesine kaç kişilik yapmak istiyorsanız ona göre suyu koyuyorsunuz, kahve filtresine kahveyi iyice sıkıştırarak koyuyorsunuz. Üst haznesini de iyice yerleştirdikten sonra ocakta kısık ateşte kaynatıyorsunuz. Ve espresso hazır :)
Bu cezveyle birçok tarifi evde yapabilirsiniz, Espresso Con Panna gibi..
Espressonun üzerine yağsız krema sıkıp, üzerine esmer şeker serpiştirin..
Bu kadar, sonrası keyif :)

2 yorum:

  1. Vay canına, sanki lüks bir kafe de yapılmış ve servis edilmiş gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil